VUODEN NUORKAUPPAKAMARILAINEN KEKSINTÖ
Onko sinulla innovaatio, mutta kaipaat taloudellista rohkaisua kaupallistamiseen?

Vuoden 2023 kilpailuaika 1. elokuuta - 10. syyskuuta!
Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu on Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä kilpailu, joka kannustaa ja tukee innovaatioiden kaupallistamista ja nuorkauppakamarilaisten yrittäjyyttä.
Ajankohtaista
VNK pitchauskoulutus
torstaina 17.8.2023 klo 17-19
A Grid, Otakaari 5, Espoo

Järjestäämme hybridimuotoisen pitchauskoulutuksen Aalto-yliopistokampuksen startup-keskittymä A Grisissä! Kouluttajana toimii menestynyt sarjayrittäjä ja sijoittaja Antti Lehto.

Lisätietoja LinkedIn-tapahtumassa

Suora linkki ilmoittautumiseen


Onko sinulla keksintö tai bisnesidea, mutta alkupääoma idean edistämiseen puuttuu?

Nyt kaikilla Suomen nuorkauppakamarilaisilla on upea mahdollisuus hakea omalle idealleen 5 000 euron palkintoa Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön (SKTS) ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämästä Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö -kilpailusta!

Viime vuonna hyväksi havaittuun tapaan parhaat ideat pääsevät leijonan luola -tyyliseen finaaliin, jonka järjestämme yhteistyössä SKTS:n hallituksen varapuheenjohtajan ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin kunniajäsenen Matti Matikaisen kanssa. Finaalissa parhaat ideanikkarit pitchaavat ideansa suoraan SKTS:n hallituksen edustajille, jotka antavat heti arvokasta palautetta ja tekevät lopulta päätöksen voittajasta.

Liian moni suomalainen keksintö jää pöytälaatikkoon koska keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä taloudellista alkupääomaa. Korjaa tilanne omalta osaltasi!

Lue alta osallistumisohjeet vuodelle 2023 ja osallistu kilpailuun!
5 000 euron rahapalkinnon lisäksi kilpailu tuo näkyvyyttä, tunnettuutta ja hyvän suosituksen innovaatiollesi!
Katso videolta tunnelmat vuoden 2022 finaalista:
Vuoden 2023 kilpailuaika 1.8.-10.9.2023
Osallistumisohjeet
Ilmoita ideasi rohkeasti mukaan kilpailuun, arviointi on luottamuksellinen!
Kuka voi osallistua kilpailuun?
Vuoden Nuorkauppakamarilaiseen Keksintö -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat.

Milloin on vuoden 2023 hakuaika?
Hakuaika on 1. elokuuta - 10. syyskuuta 2023.

Miten osallistun kilpailuun?
1. Avaa hakuaikana (alk. 1.8.) SKTS:n hakulomake

2. Laita hakemuksen AIHEEKSI "Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö" (muuten hakemus arvostellaan muiden normaalien apurahapyyntöjen lailla) ja haettavaksi summaksi 5000 €.

3. Täytä apurahahakemuslomake niin hyvin kuin pystyt
Huomaathan että kilpailua varten sinulla ei tarvitse olla kuvattuna tarkalla tasolla esimerkiksi suunnitelmia ensi vuodelle. Pelkkä innovaation kuvaus ja omat tiedot riittävät osallistumiseen! (Tarkan tason suunnitelmat ovat toki plussaa arvioinnissa)

4. Lähetä hakemus ja odota tuloksia

5. Parhaat ideat pääsevät leijonan luola -tyyliseen finaaliin Helsinkiin myöhemmin määritettävänä päivänä. (Jos et pääse paikan päälle järjestämme toisen keinon osallistua finaaliin).

6. Voittaja julkistetaan kansallisen vaalikokouksen gaalassa Seinäjoella 7.10.2023.

Millaisella innovaatiolla voi kilpailla?
Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen ja vasta idean tasolla. Vuonna 2018 voittaja oli Layette äitiysapplikaatio, vuonna 2019 voittaja oli idea, jossa on konseptoitu suomalainen koulujärjestelmä vientituotteeksi ja 2020 kilpailun voitti työkalujen yhteiskäyttöön liittyvä innovaatio.

Vuonna 2022 päävoiton 5000 € vei päihde- ja mielenterveyskasvatukseen liittyvä opetuspeli ja osallistujien korkean tason myötä palkintoja jaettiin poikkeuksellisesti yhteensä 10 000 €.

Kilpailun osallistujalla voi olla oma yritys tai vasta vain idea, jonka ympärille haluaisi rakentaa liiketoimintaa.

Miten hakemukset arvioidaan?
Säätiön hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Voittaja itse määrittää, mitä keksinnöstä kerrotaan julkisesti. Kilpailu on luottamuksellinen.
Hakemuksissa arvioidaan kaupallista potentiaalia sekä innovatiivisuutta. Mikäli voittajan pokaalista taistelee kaksi yhtä nerokasta innovaatoita, voittaja erottuu idean paremmalla jäsentelyllä ja/tai selkeillä etenemissuunnitelmilla.

Mitä leijonan luolassa tapahtuu?
Finaaliin valitut pitchaavat ideansa suoraan SKTS:n hallituksen edustajille, jotka antavat idealle heti palautetta. Halutessasi pitchaustasi kuvataan, jolloin voit saada lisäjulkisuutta ideallesi. Jos pääset finaaliin, mutta et pääse paikalle Helsinkiin, järjestämme vaihtoehtoisen keinon pitchaukselle.

Miten ja missä voittaja julistetaan?
Voittaja julistetaan juhlallisesti Seinäjoella lokakuun kansallisessa vaalikokouksessa Onnistumisriskissä. Jos osallistut kilpailuun, muistathan rekkaroitua myös Seinäjoelle ja tulla jännittämään lauantain gaalaan!
Rekkaroituminen onnistuu osoitteessa onnistumisriski.fi.
Voittajaan ja mahdollisiin kunniamaininnan saajiin ollaan myös yhteydessä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön toimesta lokakuun alussa.
Rahapalkinnolla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.

Mistä voin seurata kilpailun tiedotusta?
Tiedotamme kilpailusta sekä tällä sivustolla, että kilpailun Facebook ja LinkedIn -kanavilla. Ota sivut seurantaan, niin pysyt perillä kilpailun etenemisestä!

Yrittäjyys on nuorkauppakamarien suuri voima
Yrittäjyys on yksi nuorkauppakamarin sekä yhteiskuntamme kantavista voimista. Jopa neljännes Suomen nuorkauppakamarilaisista on yrittäjiä, Keskuspuiston Nuorkauppakamarista noin kolmasosa.

SKTS:n tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä ja luoda Suomeen työpaikkoja sekä edistää suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa.

Säätiö tukee keksijätoimintaa myöntämällä suomalaisille keksijöille taloudellista tukea keksintöprosessin eri vaiheissa.

Säätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.
Jokainen keksintö on aina businessidean alku! Ei muuta kuin täysillä eteenpäin. Pitää uskaltaa pyytää rohkeasti apua ja olla aktiivisesti mukana joka paikassa. Kukaan ei tule kotisohvalta hakemaan. Jokainen kohtaaminen, tilaisuus ja voitto johtaa aina seuraavaan ja lopulta tajuaa, miten kaikella on aina tarkoitus
Vuoden 2018 kilpailun voittaja Sini Havukainen
Ole meihin yhteydessä!
Jäikö joku vielä askarruttamaan? Olethan meihin yhteydessä, mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää!
Keskuspuiston Nuorkauppakamari
Projektipäällikkö Juuso Autiosalo (juuso.autiosalo@jci.fi)

Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö
Varapuheenjohtaja Matti Matikainen (msjmatikainen@gmail.com)
Made on
Tilda