VUODEN NUORKAUPPAKAMARILAINEN KEKSINTÖ
Onko sinulla innovaatio, mutta yrityksen alkupääoma puuttuu?

Vuoden 2021 kilpailuaika on käynnissä syyskuun loppuun!
Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu on Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä kilpailu, joka kannustaa ja tukee innovaatioiden kaupallistamista ja nuorkauppakamarilaisten yrittäjyyttä.
Onko sinulla hyvä bisnesidea, mutta alkupääoma idean edistämiseen puuttuu?

Nyt kaikilla Suomen nuorkauppakamarilaisilla on upea mahdollisuus hakea omalle idealleen 5 000 euron palkintoa Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämästä Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö -kilpailusta!

Liian moni suomalainen keksintö jää pöytälaatikkoon siitä syystä, ettei keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä taloudellista alkupääomaa.

"Lähdimme kilpailun yhteistyökumppaniksi kolme vuotta sitten, koska näin, että nuorkauppakamareissa on voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä. Näin on edelleen ja tätä intoa haluamme edelleen tukea!", kertoo SKTS:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vanha jäsen Matti Matikainen.

Lue alta osallistumisohjeet vuodelle 2021 ja osallistu kilpailuun!
5 000 euron rahapalkinnon lisäki kilpailu tuo näkyvyyttä, tunnettuutta ja hyvän suosituksen innovaatiollesi!
Vuoden 2021 kilpailuaika on 16.8.-30.9.2021
Osallistumisohjeet
Ilmoita ideasi rohkeasti mukaan kilpailuun, arviointi on luottamuksellinen!
Kuka voi osallistua kilpailuun?
Vuoden Nuorkauppakamarilaiseen Keksintö -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat.

Milloin on vuoden 2021 hakuaika?
Hakuaika on 16.8.2021-30.9.2021.

Miten osallistun kilpailuun?
1. Mene hakuaikana (alk. 16.8.) osoitteeseen www.keksijoidentukisaatio.fi/apurahat/hae-apurahaa/

2. Täytä apurahahakemuslomake niin hyvin kuin pystyt
Huomaathan että kilpailua varten sinulla ei tarvitse olla kuvattuna tarkalla tasolla esimerkiksi suunnitelmia ensi vuodelle. Pelkkä innovaation kuvaus ja omat tiedot riittävät osallistumiseen! (Tarkan tason suunnitelmat ovat toki plussaa arvioinnissa)

3. Laita hakemuksen AIHEEKSI "Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö" (muuten hakemus arvostellaan muiden normaalien apurahapyyntöjen lailla)

4. Lähetä hakemus ja odota tuloksia

Millaisella innovaatiolla voi kilpailla?
Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen ja vasta idean tasolla. Vuonna 2018 voittaja oli Layette äitysapplikaatio, vuonna 2019 voittaja oli idea, jossa on konseptoitu suomalainen koulujärjestelmä vientituotteeksi ja viime vuonna kilpailun voitti työkalujen yhteiskäyttöön liittyvä innovaatio (lue lisää). Kilpailun osallistujalla voi olla joko oma yritys tai vasta vain idea, jonka ympärille haluaisi rakentaa liiketoimintaa.

Miten hakemukset arvioidaan?
Säätiön hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Voittaja itse määrittää, mitä keksinnöstä kerrotaan julkisesti. Kilpailu on luottamuksellinen.
Hakemuksissa arvioidaan kaupallista potentiaalia sekä innovatiivisuutta. Mikäli voittajan pokaalista taistelee kaksi yhtä nerokasta innovaatoita, voittaja erottuu idean paremmalla jäsentelyllä ja/tai selkeillä etenemissuunnitelmilla.

Miten ja missä voittaja julistetaan?
Voittaja julistetaan juhlallisesti Porissa lokakuun kansallisessa vaalikokouksessa Porigamissa. Jos osallistut kilpailuun, muistathan rekkaroitua myös Poriin ja tulla jännittämään lauantain gaalaan!
Rekkaroituminen onnistuu osoitteessa www.vaalikokous2021.fi.
Voittajaan ja mahdollisiin kunniamaininnan saajiin ollaan myös yhteydessä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön toimesta lokakuun alussa.
Rahapalkinnolla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.

Mistä voin seurata kilpailun tiedotusta?
Tiedotamme kilpailusta sekä tällä sivustolla, että kilpailun virallisella Facebook-sivulla. Ota sivu seurantaan, niin pysyt perillä kilpailun etenemisestä!

Yrittäjyys on nuorkauppakamarien suuri voima
Yrittäjyys on yksi nuorkauppakamarin sekä yhteiskuntamme kantavista voimista. Jopa neljännes Suomen nuorkauppakamarilaisista on yrittäjiä, Keskuspuiston Nuorkauppakamarista noin kolmasosa.

SKTS:n tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä ja luoda Suomeen työpaikkoja sekä edistää suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa.

Säätiö tukee keksijätoimintaa myöntämällä suomalaisille keksijöille taloudellista tukea keksintöprosessin eri vaiheissa.

Säätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta.
Jokainen keksintö on aina businessidean alku! Ei muuta kuin täysillä eteenpäin. Pitää uskaltaa pyytää rohkeasti apua ja olla aktiivisesti mukana joka paikassa. Kukaan ei tule kotisohvalta hakemaan. Jokainen kohtaaminen, tilaisuus ja voitto johtaa aina seuraavaan ja lopulta tajuaa, miten kaikella on aina tarkoitus
Vuoden 2018 kilpailun voittaja Sini Havukainen
Ole meihin yhteydessä!
Jäikö joku vielä askarruttamaan? Olethan meihin yhteydessä, mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää!
Keskuspuiston Nuorkauppakamari
Projektipäällikkö Tuulia Kuusinen (tuulia.kuusinen@jci.fi)

Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö
Varapuheenjohtaja Matti Matikainen (msjmatikainen@gmail.com)
Made on
Tilda