KILPAILUT
Nuorkauppakamarissa voit osallistua kilpailuihin, joissa kunniaa ja tunnustuksia on jaossa esimerkiksi erinomaisista innovaatioista ja hyvistä johtamistaidoista. Halutessasi voit myös haastaa taitojasi vaikkapa puhekilpailussa tai debatissa.
Nuorkauppakamarin jäsenenä kehität omia työelämätaitojasi sekä pääset testaamaan osaamistasi monenlaisissa kilpailuissa.

Esiintymis- ja puhetaidot ovat nykytyöelämässä tärkeitä taitoja. Näitä taitoja harjoitat debatti- ja puhekilpailuissa, jotka ovat kamaritoiminnan sisäisiä.

Nuorkauppakamarin kilpailut voivat myös liittyä yhteiskuntaan, esimerkiksi Nuori johtaja -kilpailu kannustaa nuoria johtajuuteen. Kilpailuilla nostetaan julkisuuteen kamarilaisten vahvuuksia ja onnistumisia.

Kipailujen tuomasta näkyvyydestä on hyötyä niin oman ammattitaidon brändäämisessä kuin oman yrityksen nostamisessa esille.

Kannustamme jäseniämme siis ottamaan rohkeasti osaa kilpailuihin!

Debatille ja puhekilpailuille on nuorkauppakamaritoiminnan sisällä vakiintuneet säännöt, joiden perusteella niissä kilpaillaan.
Puhekilpailu

Puhekilpailuissa jäsenet pääsevät kehittämään taitojaan puhujana ja esiintyjänä. Kilpailussa pidetään puhe annetusta aiheesta lyhyen valmistelun jälkeen.

Yleensä paikalliset kamarit yhdistävät oman kilpailunsa vuosikokouksensa yhteydessä. Alueelliset ja kansalliset puhekilpailut järjestetään alkuvuodesta.

Debattikilpailu

Debattikilpailuissa pääset kehittämään esiintymis- ja neuvottelutaitojasi.

Debatissa kolmijäseniset joukkueet kilpailevat keskenään. Tuomaristo antaa suorituksesta pisteitä ja julistaa voittajan. Debatista kilpaillaan syksyllä vaalikokousten yhteydessä ensin alueellisella tasolla ja sitten kansallisesti.

Pääkaupunkiseudulla kokoontuu kuukausittain JCI Capital Area Debating Club, jossa pääset harjoittelemaan debatti- ja puhekilpailutaitojasi ympäri vuoden.

Keskuspuiston joukkue voitti nuorkauppa-kamareiden debatin Suomen mestaruuden Helsingissä 10. lokakuuta 2020. Voittoa edelsi alue A:n kilpailun voitto Turussa.

Kuvassa Minna Karjalainen, Laura Merisaari ja Anita Härkönen. Merisaari palkittiin myös parhaan debatoijan palkinnolla.
Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö

Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö on Keskuspuiston oma kilpailu, johon kamaritoiminnassa mukana olevat voivat osallistua!

Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää yhteistyössä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön (SKTS) kanssa Vuoden Nuorkauppakamarilainen Keksintö –kilpailun, jossa paras keksintö voittaa 5 000 euroa.

Vuoden Nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailun järjestävät yhteistyössä Keskuspuiston Nuorkauppakamari ja Suomalaisten keksiöiden tukisäätiö.

Vuoden 2020 voittaja Eero Forss (oik.) palkittiin 10. lokakuuta 2020 Helsingissä kansallisessa vaalikokouksessa.

Vasemmalla Keskuspuiston puheenjohtaja 2020 Helena Rebane ja keskellä SKTK:n Matti Matikainen.

Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiö tekee rahalahjoituksen parhaan nuorkauppakamarilaisen keksinnön tekijälle.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat. Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen. Kilpailijalla voi olla joko yritys tai vain keksintö, jonka ympärille halutaan rakentaa liiketoimintaa.

Kilpailuun osallistuvat keksinnöt pysyvät salassa ja säätiö käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Kilpailun voittaja voi itse päättää, mitä keksinnöstä kerrotaan muille.

SKTS haluaa tukea nuorkauppakamareissa olevaa voimaa, yrittäjyyttä ja kekseliäisyyttä. Tarkoituksena on edistää myös suomalaista yhteiskuntaa auttamalla suomalaisia keksijöitä kehittämään toimintaansa.

Tukisäätiön keksijöille lahjoittamilla rahalahjoituksilla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta. Lue tarkemmin kilpailusta täältä.

Lisätietoa aiheesta: SKTS:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Matikainen, matti.matikainen@cgi.com.

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää vuosittain useita kaikille kamarilaisille avoimia kilpailuja.
Kansalliset kilpailut

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää useita kansallisia kilpailuja, joilla nostetaan esiin Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia ja onnistumisia.

Tuottavava idea -kilpailu

Tuottava Idea -kilpailun tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Lisäksi halutaan nostaa yrittämisen yleistä arvostusta ja korostaa uusien ideoiden ja riskinoton merkitystä kansantalouden kasvun ja maamme hyvinvoinnin lisäämiselle.

Paikalliset kamarit voivat osallistua kilpailuun ehdottamalla kilpailijoita sekä etsimällä sopivia ehdokkaita.

Lisätietoja:
Tuottava Idea -kilpailu - Suomen Nuorkauppakamarit
Tuottava idea -kilpailu

TOYP Suomi - Ten Outstanding Young persons

TOYP Suomi -kilpailussa palkitaan omassa elämässään menestyneitä 18–40-vuotiaita Suomen kansalaisia jotka toimivat uuden sukupolven esikuvina. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Vuoden Nuori Menestyjä.

Vuoden Nuori Johtaja

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia sekä kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. Kilpailuun voi ehdottaa ketä tahansa alle 40-vuotiasta johtajaa, joka toimii vastuullisesti ja esimerkillisesti. Jokainen kamarilainen voi ideoida sitä, kuka tämä henkilö voisi olla tai voimme yhdessä kamarissa pohtia tätä asiaa.

Lisätietoja:
Vuoden Nuori Johtaja - Suomen Nuorkauppakamarit
Vuoden Nuori Johtaja - kilpailuaika vuosittain 1.8. - 30.9.

Päivä johtajana

Päivä Johtajana – tempauksien tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Tempauksessa yritysten ja muiden organisaatioiden johtajat ottavat yhden tai useamman 17-20 -vuotiaan nuoren tutustumaan työtehtäviinsä työpäivän ajaksi.

Nuoret oppivat, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään. Tempauksissa mukana olevilla johtajilla on mahtava mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja samalla edistää nuorten työelämätaitoja.

Tempauksien käytännön järjestelyistä vastaavat paikalliset nuorkauppakamarit eri puolilla Suomea. Vuosittain tempauksia järjestetään useilla kymmenillä paikkakunnilla.

Olisiko sinun organisaatiollasi mahdollisuutta tarjota nuorelle mahtavaa kokemusta tempauksen puitteissa?

Lisätietoja:
Päivä johtajana - Suomen Nuorkauppakamarit
Haluatko tietää lisää kilpailuista?

Puhe- ja debattikilpailut:

Maija Salminen
ind@keskuspuisto.org


Muut kilpailut:

Henna Perätalo
com@keskuspuisto.org


Made on
Tilda