KYSYMYKSIÄ JÄSENYYDESTÄ
Tälle sivulle on koottu yleisimpiä kysymyksiä jäsenyyteen liittyen. Jos et löydä vastausta tältä sivulta, voit ottaa yhteyttä jäsenvastaavaan: dp@keskuspuisto.org.
Nuorkaupppakamaritoiminta kiinnostaa, mutta en tiedä, minkä pääkaupunkiseudun kamarin valitsisin. Mitä eroa kamareilla on?

Kaikki nuorkauppakamarit toimivat samojen periaatteiden perusteella ja järjestävät yritysvierailuja, tapahtumia ja koulutuksia – usein myös yhteistyössä. Valtaosa kamareiden tapahtumista on avoimia kaikille nuorkauppakamarilaisille. Kamareilla voi olla omia painotuksia, mutta nekin vaihtelevat vuosittain sen perusteella ketkä kulloinkin kamarissa ovat aktiivisia.

Paras tapa on tutustua kaikkien kamareiden toimintaan käymällä muutamassa tapahtumassa (potentiaaliset koejäsenet voivat hyvin osallistua, vaikkeivät vielä ole kamaria valinneet) sekä seurata esimerkiksi sosiaalista mediaa. Lopulta valinta usein tapahtuu kuitenkin intuition ja fiiliksen pohjalta.

Katso, miten tie varsinaiseksi jäseneksi etenee koejäsenyyden kautta. Lisätietoja koejäsenyydestä ja tutustumisesta saat lähettämällä sähköpostia kamarin hallituksen jäsenvastaavalle: dp@keskuspuisto.org.


Minut valittiin koejäseneksi lokakuussa ja sain koejäsenmaksusta laskun. Pitääkö minun maksaa uusi koejäsenmaksu taas seuraavana vuonna?

Keskuspuistossa koejäsenmaksu maksetaan yleensä vain kerran ja se kattaa koko koejäsenyysajan, yhden (1) vuoden. Jos koejäsenyys venyy yli vuoden mittaiseksi, koejäsenmaksu voidaan periä uudelleen 6 kk ajanjaksolle, jonka jälkeen laskutetaan täysjäsenmaksu (koejäsenkriteerit suoritettuna) tai koejäsenyys päätetään.

Kun olet vuoden aikana saanut suoritettua kaikki jäsenyyskriteerit ja sinut hyväksytään jäseneksi, maksettavaksi tulee Keskuspuiston jäsenmaksu. Mikäli jäsenkriteerit eivät noin vuoden aikana täyty, Keskuspuistolla on myös oikeus päättää koejäsenyys ilman koejäsenajan jatkamista. Päätös on aina harkinnan varainen.

Olen kamarin jäsen, mutta minulla on sen verran kiireitä tulevina vuosina, että osallistumiselle on vaikea löytää aikaa. Voinko laittaa jäsenyyteni tauolle ja palata aktiiviseksi taas vuoden parin päästä?

Jäsenyyttä ei pysty laittamaan tauolle. Keskuspuiston Nuorkauppakamari on yhdistys ja sen jäsenenä joko on tai ei ole, välimuodot eivät ole mahdollisia. Keskuspuisto maksaa jokaisesta 1.1. kirjoilla olevasta jäsenestä maksun Keskusliitolle, minkä vuoksi jäsenmaksu peritään jokaiselta, kuka ei ole irtisanonut itse ajoissa jäsenyyttään.

Nuorkauppakamarijäsenyydet kestävät useita vuosia, joten on täysin ymmärrettävää ja normaalia, etteivät kaikki jäsenyysvuodet ole aktiivisia.


Olen kamarin jäsen, mutta muuttamassa uudelle paikkakunnalle. Voinko siirtyä jäseneksi toiseen kamariin?

Siirtojäsenyys on useimpien kamareiden välillä mahdollista – ja yleistä. Keskuspuistossa siirtojäsenet, kuten muutkin jäsenet, valitaan kaksi kertaa vuodessa yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa eli vuosi- ja vaalikokouksissa.

Siirtojäsen saa osallistua Keskuspuiston toimintaan aivan kuten jäsenkin maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun. Ilmoita halustasi siirtyä Keskuspuistoon jäsenistä vastaavalle valmistautuvalle puheenjohtajalle eli DP:lle: dp@keskuspuisto.org.

Siirtyvä jäsen on itse velvollinen ilmoittamaan entiselle kamarilleen lähdöstä/erosta: "Mikäli yhdistyksen jäsen liittyy jäseneksi toiseen Keskusliiton jäsenyhdistykseen, on hän velvollinen eroamaan alkuperäisestä jäsenyhdistyksestä heti, mutta eroava jäsen on vastuussa jäsenmaksuvelvoitteiden täyttämisestä eroamisvuoden loppuun."


En ole pitkään aikaan ehtinyt osallistua kamarin toimintaan. Miten pääsisin taas helposti mukaan?

Nuorkauppakamariin tulee jatkuvasti uusia ihmisiä ja henkilöt vaihtuvat. On luonnollista, että pitkän tauon jälkeen mukaan on vaikeampi lähteä. Keskuspuisto ja sen ystäväkamarit pääkaupunkiseudulla järjestävät kuitenkin joka viikko jotain toimintaa. Sieltä löytyy varmasti matalan kynnyksen tapahtumia, joiden kautta pääsee taas mukaan. Tapahtumia kannattaa seurata Keskuspuiston tapahtumakalenterista tai A-alueen tapahtumakalenterista.

Jos mukaan lähteminen mietityttää, voit aina laittaa viestiä jäsenasioista vastaavalle valmistautuvalle puheenjohtajalle (dp@keskuspuisto.org) ja miettiä hänen kanssaan tarkemmin, kuinka pääset takaisin mukaan toimintaan!

Sain jäsenmaksulaskun nyt keväällä, mutta en ole pitkään aikaan osallistunut kamarin toimintaan, enkä usko, että tulevaisuudessa on aikaakaan. Jos haluan päättää jäsenyyteni, pitääkö lasku nyt maksaa?

Kyllä. Keskuspuiston yhdistyssääntöjen mukaan jäsen, joka haluaa erota yhdistyksestä, ilmoittakoon siitä yhdistyslain 13 pykälän* mukaisesti. Ero astuu voimaan seuraavan joulukuun 15. päivä, eli jäsenmaksu tulee kyseiseltä vuodelta vielä maksaa. Kts. alla ohjeistus eroamiseen.

Miten eroan nuorkauppakamarin jäsenyydestä?

Jäsenen, joka haluaa erota yhdistyksestä, tulee yhdistyslain 13 pykälän* mukaisesti ilmoittaa erosta (sekä mielellään myös lyhyesti sen syystä) DP:lle kirjallisesti (dp@keskuspuisto.org).

DP vahvistaa eron kirjallisesti. Hallitus käsittelee ja hyväksyy eroilmoituksen.

Ero astuu voimaan seuraavan joulukuun 15. päivänä. Esimerkiksi, jos jäsen lähettää erohakemuksen elokuussa, se astuu voimaan saman vuoden 15. joulukuuta. Jos erohakemus on lähetetty vaikka 20. joulukuuta, ero astuu voimaan seuraavan vuoden 15. joulukuuta ja jäsen on velvollinen maksamaan seuraavan vuoden jäsenmaksun.

*13 § Yhdistyksestä eroaminen (Finlex)

Jäsenellä on oikeus milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi myös erota ilmoittamalla siitä yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Säännöissä voidaan määrätä, että eroaminen tulee voimaan vasta määrätyn ajan kuluttua eroamisilmoituksen tekemisestä. Aikaa ei saa määrätä yhtä vuotta pitemmäksi.

Huomaathan, että koejäsenyyden lakkauttaminen on eri asia kuin jäsenyydestä eroaminen. Mikäli haluat lakkauttaa koejäsenyytesi, laitathan kirjallisesti viestiä valmistautuvalle puheenjohtajalle (dp@keskuspuisto.org). Päätökset tehdään kuukausittain hallituksen kokouksessa. DP vahvistaa koejäsenyyden lakkautuksen.
Made on
Tilda