1.11.2020 Voiko Itämeren suojeluun pohjautuva liiketoiminta olla kannattavaa?

by esko.salo | May 17, 2021
Tervetuloa kuulemaan tiukkaa ympäristöasiaa Stora Enson, St1:n sekä Puro.earthin huippuasiantuntijoilta!

Maailman nuorimman meren, Itämeren, elämä on uhattuna. Mutta miten suomalaiset yritykset voivat omalla toiminnallaan edistää Itämeren suojelua? Ja voisiko tällainen liiketoiminta olla kannattavaa?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan kaikille avoimessa webinaarissa 18. marraskuuta. Oman näkemyksensä aiheeseen tuovat Antti Vihavaiselta (Puro.earth perustaja), Riikka Paarmalta (kiertotaloudesta vastaava johtaja, Stora Enso) ja Timo Huhtisaarelta (Vastuullisuusjohtaja, St1).

Webinaarin järjestää Helsingissä toimiva Keskuspuiston Nuorkauppakamari. Asiantuntijat keskustelevat muun muassa siitä, kuinka innovaatioita voidaan hyödyntää ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä minkälaisia kaupallisia ratkaisuja kiertotalouden ympärille voidaan rakentaa? Entä kuinka maaperän kunnosta huolehtimisella ja maatalouden kestävillä käytännöillä voidaan hillitä niin ravinnepäästöjä kuin ilmastonmuutosta?

Puro. earthin Vihavainen kertoo kuulijoille ilmastonmuutoksen torjunnasta sekä hiilensidonnan eri muodoista sekä niiden arvioinnista. Hän muistuttaa, että ideaalitapauksessa ihminen elää elämäänsä luonnon kanssa symbioosissa.

"Ilmaston lämpenemisen ja merien pilaantumisen estämiseksi on otettava kaikki keinot käyttöön. Vastuullisesti toimivat yritykset voivat aktiivisesti parantaa tilannetta ja näin ollen viedä meitä kohti tasapainoa", Vihavainen toteaa.

Stora Enson Paarma tuo esille kiertotalouden kaupallisia ratkaisuja ja innovaatioita. Hänen mukaansa kysymys ei ole siitä, voiko vastuullinen liiketoiminta olla kannattavaa vaan päinvastaisesta: tulevaisuudessa ainoastaan vastuullinen liiketoiminta on kannattavaa.

"Meidän toimialallamme tämä näkyy jo nyt joka päivä – asiakkaiden tarpeisiin voin vastata ainoastaan innovatiivisilla ratkaisuilla, jotka vastaavat suuriin kestävän kehityksen ongelmiin", Paarma toteaa.

St1:n Huhtisaari käsittelee yritysinnovaatioita ja niiden hyödyntämistä ilmastonmuutoksen torjumisessa. Hän pohtii myös innovaatioiden taloudellista arvoa.

"Itämeren tilan parantamiseksi kannattaa keskittää panoksia niin maaperän kuntoon ja maatalouden monipuolistamiseen kuin uusimpien tutkimustulosten hyödyntämiseen. Itselleni triathlonia harrastaessa haluan pystyä jatkossakin uimaan Itämeressä", kommentoi Huhtisaari.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleeksi kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja Itämeren tilaa parantavasta liiketoiminnasta sekä haastattelemaan mukana olevia huippuasiantuntijoita! Webinaarin linkin saat projektipäälliköltä, yhteystiedot alta.

Webinaarin aikataulu:
Klo 17.35 Antti Vihavainen, Puro.earth perustaja
Klo 18.05 Riikka Paarma, kiertotaloudesta vastaava johtaja, Stora Enso
Klo 18.35 Timo Huhtisaari, vastuullisuusjohtaja, St1

Webinaari on osa Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Baltic Sea Splash -projektia. Lisätietoja: www.balticseasplash.com

Tapahtuman aikana sosiaalisessa mediassa keskustellaan hästägillä #balticseasplash.

Puhujien haastattelupyynnöt:

Projektipäällikkö Tuulia Kuusinen
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry
tuulia.kuusinen@jci.fi
050 400 7372
Made on
Tilda