7.6.2021 Mistä ideoita ja työkaluja kestävään liiketoimintaan Itämeren hyväksi?

by Viestintä | Jun 7, 2021
Mitä saadaan, kun yhdistetään joukko vastuullisesta liiketoiminnasta ja Itämerestä kiinnostuneita yhteiskuntaan aktiivisesti vaikuttavia nuoria aikuisia?

Inspiroiva puolen päivän mittainen konkreettisiin toimenpiteisiin johtanut ammattimaisesti toteutettu etäseminaari nimeltään Baltic Sea Splash.

Yksi nuorkauppakamarien tavoite on motivoida nuoria ihmisiä tekemään yhdessä rohkeita tekoja. Useimmiten nämä rohkeat teot ovat projekteja, jotka nuorkauppakamarilaiset yhdessä järjestävät vaikuttaakseen yhteiskuntaan ja samalla kehittääkseen omia taitojaan. Helsinkiläinen Keskuspuiston Nuorkauppakamari on perinteisesti vuodesta toiseen järjestänyt useita ammattimaisia ja vaikuttavia projekteja kuten Joulupuu-keräyksen sekä yrittäjyysaiheita esille nostavan Enter Business Helsingin.

Muutama vuosi sitten keskuspuistolaisten keskuudessa syntyi tarve luoda jonkinlainen projekti Itämereen liittyen. Muutamien projektikokoontumisten jälkeen päädyttiin siihen, että haluttiin löytää mahdollisimman ratkaisukeskeinen, konkreettinen sekä tottakai vaikuttava tapa parantaa Itämeren tilaa – mieluusti jotenkin liiketoiminnan näkökulmasta. Näin Baltic Sea Splash, tai tuttavallisemmin BSS, sai alkunsa. Tapahtuman slogan sanoitettiin syksyllä 2019 projektipalaverissa Helsingin messukeskuksessa: Ideoita ja työkaluja kestävään liiketoimintaan Itämeren hyväksi.

Vuoden 2020 marraskuussa ensimmäisen kerran järjestetty seminaari saavutti suuren suosion ja ennätysmäisen korkeat arvostelut. Iltapäivästä järjestettyjä kutsuvieraille suunnattuja roundtable-keskusteluja kiiteltiin ajankohtaisista aiheista sekä herättelevistä mielipiteistä ja illan kolmesta asiantuntijapuheenvuorosta koostunutta webinaaria kehuttiin inspiroivaksi, motivoivaksi ja erittäin laadukkaaksi. Itse muistan illasta parhaiten Stora Enson kiertotaloudesta vastaavan johtajan, Riikka Paarman, kommentin "tulevaisuudessa vain vastuullinen liiketoiminta on kannattavaa" – tästä ei voi olla kuin samaa mieltä. Ja tuon saman lausahduksen eteen BSS-seminaari tulee tekemään joka vuosi töitä.

BSS:n tavoitteena on siis vuosittain järjestää innovaatioihin ja yritysten vastuullisuuteen liittyvä tapahtumakokonaisuus, jonka lopputuloksena on konkreettisia toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi. Projektissa lisätään samalla tietoutta Itämeren tilaa parantavasta, mutta samaan aikaan kannattavasta liiketoiminnasta. Kokonaisuuden ytimessä on tavoite murtaa käsitys siitä, että vastuullinen liiketoiminta olisi aina kuluerä tilinpäätöksessä.

Seminaari toteutetaan tänä vuonna toista kertaa ja sen konseptia kehitetään Keskuspuistossa eteenpäin. Tänä vuonna tapahtumamme kulkee nimellä Baltic Sea Shuffle. Joskus tulevaisuudessa seminaarin toivotaan olevan Suomen tai ehkä jopa Pohjois-Euroopan johtava vastuullisiin yritysinnovaatioihin keskittyvä tapahtuma. Vuosittain järjestettävä seminaari tulee viime vuoden tavoin kokoamaan jatkossakin useita sidosryhmiä yhteen keskustelemaan konkreettisesti kehityskohteista, joita voidaan yhdessä edistää ja esteistä, joita voidaan yhdessä purkaa, jotta Itämeren tilaa saadaan parannettua.

Nähdään marraskuussa!

Tuulia Kuusinen
Projektipäällikkö 2019-2020

Made on
Tilda