Baltic Sea Shuffle -seminaari 2022
Voiko Itämeren tilaa parantava liiketoiminta olla kannattavaa?

Vai onko vastuullinen liiketoiminta aina pelkkiä kuluja tilinpäätöksessä?
Järjestämme kutsuvierastilaisuutena keskustelutapahtuman, jossa haemme uusia näkökulmia vastuullisen liiketoiminnan toteuttamiseen kannattavasti. Tapahtumaan on kutsuttu monipuolisilla taustoilla olevia vastuullisesta liiketoiminnasta tietäviä ja kiinnostuneita henkilöitä. Tarkoituksena on saada aikaan hedelmällistä keskustelua, josta jokainen saa omaan työhönsä ideoita ja inspiraatioita edistääkseen kannattavaa mutta vastuullista liiketoimintaa. Keskustelut eivät ole julkisia. Ilmoittaudu mukaan täällä. Alta näet tapahtumaan jo ilmoittautuneet osallistujat kunkin roundtablen alta.

Vuoden 2022 roundtable-keskusteluissa on kolme pääteemaa:

 1. Vastuullisen liiketoiminnan ajankohtaiset aiheet
 2. Kiertotalous
 3. Biodiversiteetti yritysvastuun osana
  Vastuullisen liiketoiminnan ajankohtaiset -teema
  Miten yritykset edistävät vihreää siirtymää?
  Kuinka fossiilisista polttoaineista päästään eroon ilmastokriisin ja venäjän hyökkäyssodan paineissa? Minkälaisilla tavoilla yritykset voivat hallita energiariskejä – onko nyt oikea aika panostaa entistä vihreämpiin toimintatapoihin?

  Keskustelussa mukana:
  Heikki Lindfors, Asiantuntija, Energiateollisuus ry
  Kimmo Collander, Pääsihteeri, Hiilensidonta ry
  Antti Laakso, Co-Founder, NGS Finland Oy
  Jarkko Nummela, CTO, Puhi Oy
  Outi Toivanen-Visti, Vastuullisuusasiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari

  Vastuullisuus yrityksen kilpailuetuna energiakriisin ja inflaation puristuksessa
  Niin piensijoittajat kuin rahoitustahotkin ovat entistä kiinnostuneempia yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavastuusta. Minkälaisia keinoja yrityksillä on käytettävissä – kuinka valjastetaan vastuullisuus kilpailuvaltiksi? Miten EU kestävän rahoituksen taksonomia vaikuttaa yritysten toimintaan nyt ja tulevaisuudessa? Jääkö vastuullisuustavoitteet taka-alalle energiakriisin ja inflaation puristuksessa?

  Keskustelussa mukana:
  Peter Lindström, Chief ESG Specialist, Danske Bank
  Josefin Degerholm, Head of Governance & Distribution, Nordea Funds
  Matti Toivonen, Hiilijohtaja, Green Carbon
  Mika Leskinen, CIO, S-Pankki
  Matias Jokinen, Toimitusjohtaja, Aurinkosijoitus Oy
  Jätteestä resurssiksi – materiaalit tehokkaampaan käyttöön
  Globaali raaka-ainepula nostaa materiaalien hintaa nopeammin kuin koskaan. Mahdollistaako muuttunut toimintaympäristö kierrätystoimintaa, joka ei ehkä aiemmin ollut kannattavaa – tai onko näkyvissä innovaatioita jotka edistävät materiaalin kiertoa?

  Keskustelussa mukana:
  Anne Perävainio, Director, Business Development, Stena Recycling Finland
  Pasi P. Virtanen, Business Director, Suomen erityisjäte Oy
  Mia Rantakari, Development and Sustainability Manager, Urbaser OY
  Matti Oksanen, Partner, Makatemia Oy
  Mikael Aminoff, Senior Advisor, BSAG
  Innovaatioista ratkaisu ruokakriisiin ilmastotavoitteista tinkimättä?
  Kuluttajat toivovat kauppoihin uusia terveellisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja. Samaan aikaan ruuantuotannossa kamppaillaan kannattavuuden kanssa niin perinteisten liha- ja viljatuotteiden kuin uusien vegaanivaihtoehtojenkin tuotannossa. Millä toimenpiteillä ja tekniikoilla ruokakriisi voitaisiin ratkaista ilmastonmuutosta samalla hilliten?
  Biodiversiteetti yritysvastuun osana -teema

  Väitetään, että luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin turvaaminen on ilmastonmuutos 2.0 yritysten vastuullisuustyössä. Biodiversiteettiin liittyvistä yritysvastuunäkökohdissa riittää kuitenkin vielä paljon keskusteltavaa. Miten tavoitteita asetetaan? Kuinka niitä johdetaan? Mitkä ovat olennaisia näkökulmia yrityksen liiketoimintasegementin ja toimialan näkökulmasta? Miten hiilineutraali ja ympäristöneutraali yritys eroavat toisistaan vai eroavatko?
  Biodiversiteetti osana yritysvastuuta
  Kuinka yritykset voivat huomioida biodiversiteetin osana yritysvastuutavoitteitaan sekä raportoinnissaan? Millä konkreettisilla keinoilla yritys huomioi entistä paremmin biodiversiteetti-näkökulman?

  Biodiversiteetti-näkökulma yrityksissä – tunnista olennainen
  Biodiversiteetti konkreettisena osana yritystoimintaa ja tuotantoketjuja. Mikä on olennaista ja mitä kautta asiaa tulisi lähestyä? Kuinka biodiversiteettitavoitteita johdetaan? Mitkä ovat olennaisia näkökulmia yrityksen liiketoimintasegementin ja toimialan näkökulmasta?
  Hiilineutraali vai ympäristöneutraali – biodiversiteetti yrityksen toiminnassa
  Monet yritykset ovat jo saavuttaneet tai ovat tukevasti matkalla kohti hiilineutraaliustavoitteitaan. Mitä on vuorossa seuraavaksi – onko realismia tavoitella ympäristöneutraaliutta yritystoiminnassa?

  Keskustelussa mukana:
  Esko Salo, tutkija, VTT

  Made on
  Tilda