Puhdas, tuottava ja yhteinen Itämeri

Tänä vuonna Baltic Sea Shuffle tekee yhteistyötä Itämerihaasteen kanssa Itämeren hyvinvoinnin parantamiseksi. Itämerihaaste on Helsingin ja Turun kaupunkien toimesta syntynyt verkostoaloite, joka kutsuu organisaatiot sitoutumaan Itämeren suojeluun, tekemään oman Itämeri-toimenpideohjelmansa ja alkavan toteuttaa sitä. Itämerihaasteen verkostoon on liittynyt jo 315 organisaatiota Suomesta ja muista Itämeren maista. Verkoston toimijat ovat sitoutuneet toteuttamaan konkreettisia vesiensuojelutoimenpiteitä vapaaehtoisesti, lain määräykset ja oman ydintoimintansa vaatimukset ylittäen. Lue lisää Itämerihaasteesta täältä.

Itämerihaasteen valtakunnallinen seminaari 18.11.2021 9.30-14.00

Tiedon lisääminen Itämerestä ja sen suojelemisesta on tärkeää, jotta mm. suojelutoimenpiteet osataan kohdistaa oikein. Yksi Itämeren kasvavista ongelmista on roskaantuminen, joka on noussut esiin erityisesti koronapandemian myötä. Itämerihaaste haluaa nostaa esiin toimia, joilla tietoisuutta voidaan lisätä ja roskaantumista hillitä. Sen vuoksi tämän vuoden seminaarin teemana on ympäristökasvatus ja roskaantuminen.

Seminaarin avaa Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Seminaarissa kuulemme mm. Syö Itämeri puhtaaksi -haasteesta, Itämerileiristä ja poistotekstiilien kierrätyksestä.

Seminaaria voi tulla seuraamaan joko paikan päälle Helsingin kaupungintalolle tai etäyhteydellä Helsinki-kanavan kautta. Tarkemman ohjelman ja linkin Helsinki-kanavalle löydät täältä.

Tapahtuma on avoin kaikille, mutta vaatii etukäteen ilmoittautumisen. Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Made on
Tilda