Ajankohtaista

Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu järjestetään 16.8.-30.9.2021

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin ja Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön yhteistyössä järjestämä Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu järjestetään taas tänä vuonna!

Liian moni suomalainen innovaatio jää pöytälaatikkoon siitä syystä, ettei keksinnön kehittämiseen ole käytettävissä taloudellista alkupääomaa.

Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailu on Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön ja Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä kilpailu, joka kannustaa ja tukee innovaatioiden kaupallistamista ja nuorkauppakamarilaisten yrittäjyyttä.
Kilpailun voittaa kaupallisin ja innovatiivisin yritysidea - oli se sitten digitaalinen tai fyysinen, tuote tai palvelu - ja se palkitaan 5 000 eurolla.
Huomattavan rahapalkinnon lisäksi innovaatiosi saa näkyvyyttä, tunnettuutta ja hyvän referenssin! Kilpailuun riittää siis vain yritysidea, sinulla ei tarvitse olla yritystä.

Älä siis jätä yritysideaasi pöytälaatikkoon pölyttymään, vaan ilmoita se heti elokuussa kilpailuun!

Vuoden 2021 kilpailuaika on 16.8. - 30.9.2021.

Kuka voi osallistua kilpailuun?
Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenet, koejäsenet, Senaattorit ja kunniajäsenet sekä JCI Finland Foundation –lahjoittajat.

Miten osallistun kilpailuun?
1. Mene hakuaikana (alk. 16.8.) osoitteeseen www.keksijoidentukisaatio.fi/apurahat/hae-apurahaa/

2. Täytä apurahahakemuslomake niin hyvin kuin pystyt
Huomaathan että kilpailua varten sinulla ei tarvitse olla kuvattuna tarkalla tasolla esimerkiksi suunnitelmia ensi vuodelle. Pelkkä innovaation kuvaus ja omat tiedot riittävät osallistumiseen! (Tarkan tason suunnitelmat ovat toki plussaa arvioinnissa)

3. Laita hakemuksen AIHEEKSI "Vuoden nuorkauppakamarilainen keksintö" (muuten hakemus arvostellaan muiden normaalien apurahapyyntöjen lailla)

Millaisella innovaatiolla voi kilpailla?
Keksintö voi olla fyysinen tai digitaalinen ja vasta idean tasolla. Vuonna 2018 voittaja oli Layette äitiysapplikaatio, vuonna 2019 voittaja oli idea, jossa on konseptoitu suomalainen koulujärjestelmä vientituotteeksi ja viime vuonna kilpailun voitti työkalujen yhteiskäyttöön liittyvä innovaatio (lue lisää). Kilpailun osallistujalla voi olla joko oma yritys tai vasta vain idea, jonka ympärille haluaisi rakentaa liiketoimintaa.

Miten hakemukset arvioidaan?
Säätiön hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset luottamuksellisesti. Voittaja itse määrittää, mitä keksinnöstä kerrotaan julkisesti. Kilpailu on luottamuksellinen.
Hakemuksissa arvioidaan kaupallista potentiaalia sekä innovatiivisuutta. Mikäli voittajan pokaalista taistelee kaksi yhtä nerokasta innovaatoita, voittaja erottuu idean paremmalla jäsentelyllä ja/tai selkeillä etenemissuunnitelmilla.  

Miten ja missä voittaja julistetaan?
Voittaja julistetaan juhlallisesti Porissa lokakuun kansallisessa vaalikokouksessa Porigamissa. Jos osallistut kilpailuun, muistathan rekkaroitua myös Poriin ja tulla jännittämään lauantain gaalaan!
Rekkaroituminen onnistuu osoitteessa www.vaalikokous2021.fi.
Voittajaan ja mahdollisiin kunniamaininnan saajiin ollaan myös yhteydessä Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön toimesta lokakuun alussa. 
Rahapalkinnolla ei ole takaisinmaksuvelvoitetta. 

Mistä voin seurata kilpailun tiedotusta?
Tiedotamme kilpailusta verkkosivuilla, että kilpailun virallisella Facebook-sivulla. Ota sivut seurantaan, niin pysyt perillä kilpailun etenemisestä!

Tarkoituksena on palkita innovatiivinen idea, josta kantaa jotain suurempaa, eli mahdollistaa jonkin nuorkauppakamarilaisen yrittäjän alun unelmat oman yrityksen eteenpäin viemiseen.

Kysy lisää kilpailusta projektipäälliköltä (tuulia.kuusinen@jci.fi) tai Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön hallituksen varapuheenjohtajalta Matti Matikaiselta (msjmatikainen@gmail.com).

Hae rohkeasti mukaan, tai vinkkaa nuorkauppakamarilaiselle ystävällesi!
Made on
Tilda