Ajankohtaista

Miksi liittyä nuorkauppakamaritoimintaan?

Nuorkauppakamaritoiminta on suunnattu kaikille 18-40 -vuotiaille itsensä kehittämisestä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille aktiivisille tekijöille. Alla koostettuna useiten kysyttyjä kysymyksiä liittyen nuorkauppakamariin ja Keskuspuiston Nuorkauppakamariin hakemiseen.

Millaiselle henkilölle nuorkauppakamaritoiminta sopii? 
Toiminta sopii kaikille niille, jotka haluavat edetä työurallaan, kehittää itseään ja vaikuttaa yhteiskuntaan jollain tavalla. Jos mietit mistä löytäisi näin aikuisiällä uusia ystäviä, tai millainen harrastus sopisi vaikka opiskelijajärjestötoiminnan jatkoksi, tässä on vastaus! Nuorkauppakamaritoiminnassa pääset kehittämään etenkin esiintymis-, johtamis- ja sosiaalisia taitojasi, mutta tästä harrastuksesta on moneksi. Oli sinulla siis mikä tahansa kokonaisuus työuralla, jonka haluaisit ottaa haltuun, kannattaa tulla ottamaan selvää mikäli nuorkauppakamaritoiminta voisi auttaa sinua kehittymään ja pääsemään urallasi eteenpäin!  

Miksi hakisin juuri Keskuspuistoon?
Keskuspuisto on yksi Suomen näkyvimmistä ja kuuluvimmista nuorkauppakamareista. Toimintamme on monipuolisesti palkittua ja jäsenemme ovat todella aktiivisia niin omassa kamarissamme, alueella kuin kansallisesti ja kansainvälisestikin.
Keskuspuistossa korostuu laadukas ja monipuolinen projektitoiminta, aktiivinen kouluttautumis- ja debatointikulttuuri sekä tottakai vertaansa vailla oleva yhteishenki. Tapahtumissamme ja projekteissamme korostuvat vastuullinen liiketoiminta, yrittäjyys ja kansainvälisyys. Nuorkauppakamaritoiminnan parasta antia on kuitenkin ihmiset eikä sitä sovi unohtaa. Keskuspuistolaisista tulet varmasti saamaan monia uusia elinikäisiä ystävyyksiä! Lue lisää toiminnastamme täältä.

Kuka voi hakea Keskuspuiston Nuorkauppakamariin?
Kaikki 18-40 -vuotiaat voivat hakea mukaan toimintaan, koulutustaustalla tai työuran pituudella ei ole merkitystä. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vahvuuksia onkin monipuolinen jäsenistö!

Milloin toimintaan haetaan mukaan?
Keskuspuiston vuoden 2021 syksyn hakuaika on käynnissä 30.9.2021 saakka. Toimintaan haetaan täyttämällä tämä hakulomake. Hallituksen edustaja arvioi hakulomakkeen perusteella henkilön motivaation nuorkauppakamaritoimintaan ja kutsuu motivoituneet henkilöt haastatteluun. Haastattelun jälkeen hakija kuulee heti, mikäli häntä tullaan esittämään Keskuspuiston hallitukselle koejäseneksi. Vuoden 2022 hakuaikoja ei vielä ole vahvistettu.

Mitä koejäsenyys tarkoittaa?
Koejäsenyys tarkoittaa sitä, että nuorkauppakamaritoimintaan pääsee tutustumaan huomattavasti halvempaan hintaan (50€ kertahinta) kuin mitä varsinainen jäsenyys maksaa (135€ vuodessa). Koejäsenyyden aikana (noin vuosi) tulee suorittaa erilaisia jäsenkriteerejä, joiden tarkoituksena on tutustuttaa uusi koejäsen mahdollisimman monipuolisesti nuorkauppakamaritoimintaan mukaan. Koejäsenyyden aikana voit siis tehdä päätöksen siitä, sopiiko tämä toiminta sinulle vai ei. Mikäli innostuit (kuten yleensä kaikki), sinut voidaan heti kriteerien suorituksen jälkeen seuraavassa yhdistyksen kokouksessa (maaliskuussa tai lokakuussa) valita varsinaiseksi jäseneksi, jolloin vuosittaiset jäsenmaksut alkavat pyöriä. Koejäsenille on omat Teams- ja WhatsApp-kanavat ja hallituksen koejäsenvastaava toimii koko koejäsenyyden aikana tukena. Lisää koejäsenyydestä voit lukea täältä

Kuinka helppoa on aloittaa ja päästä mukaan porukkaan?
Keskuspuisto on tunnettu vastaanottavaisesta ja lämpimästi yhteishengestään ("kepu-henki"), eli kenen tahansa on helppo tulla mukaan toimintaan! Keskuspuiston meininkiä on helppo kuvata arvoillamme: rohkea kokeilija, aikaansaava tekijä ja kannustava yhteisö. Meille on siis tärkeää, että luomme sellaisen avoimen ja rohkaisevan yhteisön, jossa jokainen uskaltaa halutessaan astua epämukavuusalueelle. Kepu-henkeä on vaikea kuvailla sanoin, tule kokemaan se!

Alussa vaikeinta on varmasti hahmottaa koko toiminnan laajuus ja monipuolisuus. Keskuspuistolla on käytössä niin Facebook-ryhmä, Teams-kanava kuin muutama WhatsApp-ryhmäkin. Sen lisäksi päälle tulee Suomen Nuorkauppakamareiden, Etelä-Suomen alueen sekä kansainvälisten tasojen erilaiset ryhmät ja sivustot, joita seuraamalla pysyy kärryillä mitä kansallisesti tai kansainvälisesti toiminnassa tapahtuu. 


Lisää koejäsenyydestä ja Keskuspuiston toiminnasta voit kysyä koejäsenvastaavalta Tuulialta: tuulia.kuusinen@jci.fi tai 0504007372.Made on
Tilda