Ajankohtaista

Kepukaverikirja: Jeni Suhonen

Nuorkauppakamari on osallistava harrastus, jonka kautta pääsee harjaannuttamaan erilaisia taitoja, joita voi hyödyntää niin työelämässä kuin vapaa-ajalla! Nuorkauppakamari kannustaa myös heittäytymään itselle epätyypillisiin tilanteisiin, joista jää mieleenpainuvia muistoja loppuelämäksi. Taltioimme Kepukaverikirjaan jäsenten ainutlaatuisia kokemuksia kamarivuosilta! 

Kuka olet? 
  • Jeni Suhonen

Kauanko olet ollut kamaritoiminnassa? 
  • Tänä vuonna olen ollut kamarissa 10 vuotta, eli jonkinlainen merkkivuosi on kyseessä. Ensi vuonna taas vietän ikäni puolesta viimeistä vuotta, joten näyttänee siltä, että KePussa olen aloittanut kamariharrastuksen ja KePussa sen myös lopetan 🙂 

Mistä olet saanut parhaan fiiliksen kamaritoiminnassa?  
  • Parhaat fiilikset tässä harrastuksessa olen saanut siitä, kun jokin yhdessä tehty projekti on saatu maaliin. Lisäksi hetket, kun on työelämässä huomannut, että kamarissa opittua asiaa on voinut suoraan hyödyntää siellä, ovat olleet huippuja! Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä... ihmiset! Olen saanut paljon hyviä tuttavuuksia kamarin kautta. 

Mikä on jäänyt parhaiten mieleesi? Esim. onnistuminen tai kokemus. 
  • COC Academy Virossa on mieleenpainuvin kamarikoulutus. Meitä oli sekalainen joukko kamarilaisia Euroopasta ja Pohjois-Afrikasta, jotka majoitettiin talviseksi viikoksi mökkikylään opiskelemaan tapahtumien järjestämistä. Viikon aikana ei juuri nukuttu, mutta sitäkin enemmän tuli opittua. Ja ne tyypit siellä! Vieläkin tulee pidettyä osan heidän kanssaan yhteyttä ja muisteltua pähkähullua reissua Viron metsissä. 
  • Oman kamarin osalta kaivan muistoistani ensimmäisiltä vuosiltani melontareissun Lauttasaaren liepeillä. Päivä venähti iltaan ja ehti tulla pimeä ennen kuin meloimme takaisin Laruun. Oli aivan bläkä keli ja tähdet tuikkivat kauniisti kuun valaistessa kotimatkaamme. Kokemus jäi vahvasti mieleeni ja se onnen tunne mitä silloin tunsin. 

Haasteellisin asia?   
  • Itselläni on jokaisena vuotena ollut vahva palo olla mukana toiminnassa aktiivisesti. Koska elämässä on kuitenkin muutakin kuin kamari (kyllä, ihme kyllä 🙂), niin erilaiset elämäntilanteet ja "palo harrastaa" on joskus ollut vaikeaa yhdistää. Varsinkin vikana hallitusvuotenani 2020 en mielestäni pystynyt antamaan kamarilleni niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta lohduttauduin sillä ajatuksella, että "onhan tässä kerinnyt jo vaikka mitä 🙂". 

Mitä kokemusta et vaihtaisi pois kamariuralta?  
  • Olen "sosiaalinen introvertti" ja kamariharrastuksessa olen saanut kehittää sosiaalista puoltani. Jopa niin paljon, että töissä kukaan ei usko minun olevan persoonallisuustestien perusteella introvertti 😄 
  • En muista kamariuraltani yhtään sellaista tapahtumaa, jonka jälkeen olisin katunut käyneeni siellä. Joka kerta jaksan ihmetellä sitä kuinka mahtavia tapahtumia tämän harrastuksen parissa järjestetään. Ja vielä täysien työpäivien ohella ja välillä todella minimibudjeteilla. 

Miksi haluat jatkaa kamaritoiminnassa?  
  • Minut saa innostumaan kamaritoiminnasta uudestaan ja uudestaan nämä kaikki tyypit, joita harrastuksen parissa tapaa. Sekä tietenkin itseäni kiinnostava sisältö 🙂 #maailmanparasharrastus 
Made on
Tilda