Ajankohtaista

Keskuspuiston uusin projekti auttaa nuoria työnhaun haasteissa

Työnhaun ei tarvitse olla yksin puurtamista. Tätä mieltä ovat Fanny Törnqvist ja Pauliina Pietilä, Keskuspiston uudet jäsenet ja Työnhakusparraajat-projektin perustajat. Projektin tavoitteena on rakentaa ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea työnhakuun ja opettaa työnhakutaitoja konkreettisella tasolla.

Työnhakusparraajat sai alkunsa jo vuosi sitten, kun Fanny itse haki töitä. Hän huomasi kaipaavansa työnhakuun sparrailuryhmää jonka kanssa purkaa fiiliksiä ja vaihtaa ajatuksia työnhaun haasteista. LinkedInin kautta hän sai kerättyä lähemmäs 20 innostunutta työnhakijaa rentoon sparrailuryhmään, joka edelleen pitää yhteyttä ja tukee toisiaan työelämän haasteissa.

“Konsepti sai paljon ylistystä ryhmän osallistujilta. Varsinkin nuorena ja kokemattomana työnhaku voi olla turhauttavaa ja jopa lannistavaa, ja monelle osallistujista ryhmän antama vertaistuki ja matalan kynnyksen apu muutti heidän työnhakunsa täysin.” Fanny kertoo.

Pauliina oli yksi ryhmän osallistujista, ja positiivisen palautteen innoittamana kaksikko päätti kokeilla josko ideasta saisi luotua ohjelman, jossa vertaistuen lisäksi myös harjoitellaan työnhakutaitoja yhdessä. Kohderyhmäksi valittiin loppuvaiheen opiskelijat ja vastavalmistuneet, jotka etsivät sitä ensimmäistä “oikeaa” työpaikkaa ja jotka usein taistelevat klassisen “miten saada työpaikka, kun ei ole kokemusta” -haasteen kanssa.

Kaksi kuukautta käytännön tekemistä

Ohjelmasta muodostui kahden kuukauden kokonaisuus, jossa osallistujat jaetaan pienryhmiin jotka yhdessä käyvät läpi sarjan workshoppeja. Jokainen workshop keskittyy yhteen työnhakuun liittyvään teemaan, kuten oman osaamisen tunnistamiseen, myymiseen, tai verkostojen rakentamiseen. Konkreettisten harjoitteiden lisäksi ohjelma sisältää innostavia keynote-puheenvuoroja, keskustelua verkostoitumisesta LinkedIn-vaikuttajien kanssa pienessä verkostoitumistapahtumassa, sekä oman ryhmän päivittäisen tuen WhatsAppissa.

“Ohjelman tavoite on tukea työnhakua syvemmällä tasolla kuin mitä valmennukset tai CV-klinikat pystyvät tarjoamaan. Parhaassa tapauksessa tästä saa jopa pitkäaikaisia ystäviä.” Pauliina ja Fanny toteavat.

Haluatko mukaan?

Ohjelma on avoin kaikille loppuvaiheen opiskelijoille ja vastavalmistuneille opintosuuntauksesta riippumatta. Voit lukea ohjelmasta lisää ja hakea mukaan 13.3 mennessä osoitteessa keskuspuisto.org/tyonhakusparraajat.

Heräsikö kysymyksiä ohjelmasta tai osallistumisesta? Haluaisiko yrityksesi kenties tukea projektia? Ota yhteyttä Fannyyn WhatsAppilla numeroon 050 433 0180 tai sähköpostitse fanny.tornqvist@jci.fi.
Made on
Tilda