Ajankohtaista

Puhutaanpa hetki kamarikulttuurista!

Puhutaanpa hetki kamarikulttuurista!

Vuoden 2021 alkupuolisko meni varsin samaa rataa vuoden 2020 kanssa tapahtumien ollessa enimmäkseen virtuaalisia. Nyt erona alkaa olla se, ettei työpäivän jälkeisiä Teams-kokouksia tahdo jaksaa edes vuoden 2020 vertaa, ellei aihe osu täysin nappiin. Tämä on puhututtanut kamarien puheenjohtajien keskuudessa paljon: kuinka pitää jäsenistö aktiivisena, jos ei ole mahdollista järjestää sellaista live-toimintaa, jota jäsenistö haluaisi?

Ilokseni voin todeta, että Keskuspuistossa aktiivisuus ja yhteishenki on säilynyt kiitettävällä tasolla. Minusta tämä kaikki kiteytyy siihen ennakkoluulottomaan ja lämminhenkiseen kulttuuriin, joka kamarissamme on vallinnut jo ennen pandemiaa. Kun pohja on kunnossa, siihen on ollut helppo rakentaa päälle uudenlaista toimintaa koronarajoitusten sallimissa rajoissa.

Yrityskulttuurista puhuttaessa kaikki kiteytyy siihen, "miten asiat meillä päin hoidetaan". On oikeastaan ihan sama, mitä strategiakalvoissa lukee, jos itse kulttuuri, joka ilmenee ihmisten käytöksessä ja teoissa, ei tue strategiaa - tai vielä pahempaa, jos edes johto ei käyttäydy strategiaa edistävällä tavalla. Joskus sanotaan, että yrityskulttuuri syö yritysstrategian aamupalaksi - sama pätee kamarikulttuuriin. Keskuspuistossa on tällä hetkellä menossa strategian päivitysprojekti, jossa tarkastelemme missiota ja visiotamme uusiksi. Oli hienoa huomata, että jäsenistömme koki arvomme (Rohkea kokeilija. Aikaansaava tekijä. Kannustava yhteisö.) edelleen oikeiksi ja tärkeiksi. Se, että arvojemme koetaan tukevan toimintaamme ja vastaavan mielikuvaa nimenomaan Keskuspuistosta nuorkauppakamarina, antaa vankan pohjan rakentaa uutta missiota ja visiota tulevalle kolmisvuotiskaudelle, tietysti kulttuuriimme nojaten.

Millaisissa tilanteissa Keskuspuiston kamarikulttuuri sitten näkyy? Tulin itse siirtojäsenenä toisesta kamarista Keskuspuistoon vuonna 2017, ja yksi merkittävä tekijä omassa integroitumisessani oli se, kuinka hyvin uudet otettiin mukaan porukkaan. Kamarin sisäisissä tapahtumissa tullaan juttelemaan uusille kasvoille, kokousviikonloppuihin löytyy helposti huonekaveri. Toinen tekijä on ollut se, että toimimattomia konsepteja on uskallettu rohkeasti uudistaa ja toteuttaa uudella tavalla niin ennen koronaa kuin sen aikanakin. Yksi esimerkki onnistumisesta oli viime kevään virtuaalinen 35-vuotisjuhla, jossa saatiin hyvä pöhinä päälle virtuaalisesti, ja sitä kuuluisaa Kepu-henkeä nostatettua myös studiosta käsin.

Syksy näyttää siltä, että virtuaalimaailmasta päästään hyvin pian hyppäämään liveen tai ainakin hybridiin. Haluaisitko sinä osaksi Keskuspuiston aikaansaavaa ja kannustavaa yhteisöä? Laita koejäsenhakemusta tulemaan, olisi mahtavaa tutustua!

Minna Karjalainen
Keskuspuiston puheenjohtaja 2021
Made on
Tilda