Ajankohtaista

Joulupuu-keräys ilahdutti tänäkin vuonna Helsingissä

Keskuspuiston vuosi 2022 huipentui perinteiseen Joulupuuhun, joka toi iloa sadoille lapsiperheille ja useita työelämätaitoja projektitiimiläisilleKeskuspuiston projektivuosi huipentui perinteisesti Joulupuu-keräykseen. Joulupuu-keräyksiä on järjestetty jo vuodesta 2000 lähtien, mutta tänä vuonna pääkaupunkiseudun toteutus oli uudenlainen. Keskuspuiston, Espoon ja JCI Cosmopoliksen jäsenistä koostuva projektitiimi organisoi yhdessä sekä Helsingin että Espoon keräykset, mikä tiivisti entisestään kamareiden välistä yhteistyötä. Forumissa viitenä päivänä pidettyjen keräysten lisäksi mahdollistettiin myös eJoulupuun kautta lahjoittaminen.


Joulupuukeräys toteutetaan non profit-periaatteella eli toiminnalla ei tuoteta voittoa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään Helsingissä yli 10 000.  Lahjat jaetaan perille saajilleen luotettavien tahojen, kuten kaupungin sosiaalihuollon kautta. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja.


Hyvän mielen lisäksi projektissa mukana olevat saavat aimo annoksen työelämään soveltuvia oppeja. Vaikuttavan isoksi kasvanut projekti opettaa tiimityötä, projektinhallintaa, logistiikkaa, viestintää sekä erilaisten tahojen kanssa toimimista yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Keskuspuiston puolesta projektipäällikkönä toimi Jussi Lehto.

Tänä vuonna pk-seudun keräystä oli mahdollistamassa kaikkiaan 164 yrityskumppania ja iso määrä vapaaehtoisia. Haastavan taloustilanteen takia keräykselle oli tavallistakin suurempi merkitys useille perheille, joten iso kiitos vapaaehtoisille ja kumppaneille hyvin sujuneesta keräyksestä. Tarkemmat tulokset tullaan julkistamaan myöhemmin.

Lisää tietoa Helsingin keräyksestä Keskuspuiston projektivastaavalta com@keskuspuisto.org
Lisää tietoa joulupuusta täältä
Made on
Tilda