Tapahtumakalenteri

Rakenna luottamusta, sytytä luovuutta: soveltavan improvisaation voima

Koulutus täynnä - ilmoittaudu jonoon alla olevan linkin kautta.

Miltä kuulostaisi tutkia vuorovaikutustilanteita, yhteistyötä ja mokaamista havainnollistavien ja hauskojen harjoitusten kautta? Haluatko kokeilla ja löytää uusia tapoja lisätä luottamusta ja luovuutta (työ)yhteisössä? Tervetuloa ihka-ensimmäiseen pilottikoulutukseeni soveltavan improvisaation maailmaan torstaina 26.10. klo 18-20. Mukaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia, joten varmista paikkasi!

Mikä soveltava improvisaatio?

Soveltava improvisaatio on menetelmä, jolla voidaan lisätä sekä yksilön että yhteisön empatiakykyä, kehittää vuorovaikutustaitoja ja vahvistaa tiimin sisäistä luottamusta ja luovuutta. Yhteistyö, hyväksyntä, vuorovaikutus ja kuunteleminen ovat teatteri-improvisaation ydintaitoja. Samoin ne ovat kukoistavan työyhteisön tärkeitä rakennuspalikoita. Teatteri-impron maailmasta tutut harjoitukset siirretään arkielämän kontekstiin ja niiden avulla havainnoidaan erilaisia vuorovaikutustilanteita turvallisessa ympäristössä.

Teatterista organisaatiomaailmaan tiensä löytäneet harjoitukset ovat tutumpia maailmalla kuin Suomessa. Muun muassa Netflix ja Google ovat hyödyntäneet improvisaatiota työelämätaitojen opettelussa.

Mitä voit odottaa koulutukselta?

Koulutuksessa tutkitaan erilaisten harjoitteiden avulla vuorovaikutustilanteita sekä opetellaan ideoiden alas ampumisen sijaan rakentamaan toisten ideoiden päälle. Korostan, että koulutuksen harjoitteissa ei ole kyse esiintymistaidoista. Monelle mielikuva improvisaatiosta on hassuttelu ja nolojen juttujen tekeminen yleisön edessä, mutta siitä ei ole kyse tässä koulutuksessa. Rohkeasti siis mukaan vain! 😊

Miksi osallistua?

  • Opit perusteet, miten soveltavan impron harjoituksilla voit parantaa vuorovaikutustaitojasi
  • Aktiivisen kuuntelun taitoa
  • Sallivampaa asennetta virheisiin omassa ja muiden toiminnassa
  • Kehittää kykyäsi rakentaa toisten ideoiden päälle
  • Lisätä rohkeuttasi sanoa ääneen keskeneräisemmätkin ideasi/ajatuksesi

Kouluttajasta: Olen kaksi vuotta intensiivisesti opiskellut ja tehnyt improvisaatioteatteria koulussa nimeltä Impro Helsinki. Rakkaus lajiin syttyi nopeasti ja siitä muodostui elämäntapa, josta on ollut iloa laajalti muillekin elämän osa-alueille. Kouluttamista olen opiskellut Suomen nuorkauppakamareiden järjestämässä kouluttaja-akatemiassa. Tämä koulutus on lopputyöni.

Impro-opettajani Kaisa Kokko-Palmer on lähes 20 vuotta improvisaatiota tehnyt alansa suunnannäyttäjä. Hän on opiskellut improvisaatioteatteria Kanadassa ja Chicagossa, ja kouluttanut sekä näyttelijöitä että työyhteisöjä Suomen lisäksi mm. Yhdysvalloissa.

Tervetuloa tutustumaan impron maailmaan! Koulutus on avoin kaikille nuorkauppakamarilaisille. Ilmoittaudu koulutukseen täältä.

Aika: 26.10.2023 klo 18-20
Paikka: Etu-Töölön lukio, Arkadiankatu 26 (Tarkemmat saapumisohjeet ilmoitetaan osallistujille)

- Anna-Mari Sookari, Keskuspuiston nuorkauppakamari
Koulutukset
Made on
Tilda