Ajankohtaista

Terveisiä Eurooppakokouksesta!

Eurooppakokous 8.-12.6. kokosi Bruggeen yli 2000 jiiceetä Euroopasta ja muualta maailmasta - vieraita oli aina Mongoliasta ja Ghanasta asti. Suomalaisia oli paikalla 135 ja keskuspuistolaisiakin 10 kappaletta! Teemana oli Food for generations – ohjelmaa oli mm. vastuullisesta ruoantuotannosta, ruoantuotannon tulevaisuudesta, ravitsemuksesta ja ruokaperinteistä. Lisäksi tarjolla oli jos jonkinmoisia belgialaisia herkkuja!


Päivät kuluivat koulutuksissa, keynoteissa ja työpajoissa. Iltaisin pistettiin jalalla koreaksi teemabileissä, kuten German-Swiss nightissa. Ohjelmaan mahtui myös cocktail-hetki ja illallinen twinning-kamareidemme JCI Bruggen, JCI Kennemerlandin ja JCI Beziersin kanssa, jossa vaihdettiin kamareiden kuulumisia, tutustuttiin uusiin jäseniin ja fiilisteltiin ensi vuoden twinning-viikonloppua Beziersissä Etelä-Ranskassa. Etkoja ja jatkoja vietettiin Suomen delegaation virallisessa "Suomibaarissa". Kokousviikko huipentui lauantaina gaalaan ja palkintojen jakoon.


Suomalaiset kamarit kahmivat palkintoja huikeat 5 kpl. Lisäksi Suomea edustanut Keskuspuiston timanttinen debattijoukkue raivasi tiensä finaaliin asti, mutta huippusuorituksesta huolimatta voiton vei Irlanti - tosin sisäpiiritiedon mukaan hyvin niukasti. Suuret onnittelut Heikille, Janitalle ja Marjutille mahtavasta saavutuksesta! Ihan joka kamari ei voi kehuskella Euroopan toisiksi parhaalla debattijoukkueella.


Vähäisistä yöunista ja tanssimisesta väsyneistä jaloista huolimatta fiilis on inspiroitunut. Kansainvälinen ja yhteisöllinen meininki sekä uusiin ihmisiin tutustuminen antoi taas paljon uutta energiaa kehittää Keskuspuiston kansainvälisyystoimintaa!


Seuraava kansainvälinen kokous on maailmankokous Hong Kongissa lokakuussa. Ensi vuonna Eurooppakokous on Romaniassa ja maailmankokous Sveitsissä. Suosittelen vahvasti kaikkia osallistumaan, sillä kansainvälisissä kokouksissa pääsee paitsi kehittämään itseään ja osaamistaan, myös vaihtamaan ideoita ja ottamaan vaikutteita omaan tekemiseen sekä ennen kaikkea pitämään hauskaa ja tutustumaan sekä suomalaisiin että ulkomaisiin jiiceihin!

Ps. Keskuspuistolaisten EC-sometuksista on kerätty kooste Keskuspuiston Instagramin "EC 2022" kohokohtaan, käy kurkkaamassa!

Kansainvälisin terveisin,
Laura, vuoden 2022 kansainvälisyysvastaava (INT)
Made on
Tilda