Ajankohtaista

Keskuspuisto jälleen Etelä-Suomen alueen paras nuorkauppakamari


Keskuspuiston Nuorkauppakamari palkittiin Etelä-Suomen alueen parhaasta nuorkauppakamaritoiminnasta vuonna 2021! 🤩 

Strategiakaudella 2019-2021 teemana on ollut toiminnan keskittäminen nuorkauppakamariuden ytimeen: tarjota mahdollisuuksia ja tekemisen paikkoja, jotta yksilöt pystyvät kehittymään paremmiksi huomisen johtajiksi ja saavat mahdollisuuden luoda positiivista muutosta. Tekemisen meiningin on ollut mahdollistamassa vuosien aikana vahvistunut lämminhenkinen, yhteisöllinen ja aktiivinen kamarikulttuuri, joka ottaa uuden jäsenistön avosylin vastaan ja samalla innostaa laadukkaisiin lopputuloksiin. 

Vuoden 2021 aikana Keskuspuiston jäsenet käyttivät arviolta 6600 tuntia kamaritoiminnan pyörittämiseen ja siihen osallistumiseen, ja saivat aikaan merkittäviä yhteiskunnallisiin aiheisiin painottuneita projekteja ja yksilönkehittymistä edistäviä koulutuksia. Keskuspuiston nuorkauppakamari on kannustava yhteisö, johon on helppo tulla ja jossa innostus tarttuu. Tämä kamari on täynnä rohkeita kokeilijoita ja aikaansaavia tekijöitä - kiitos jokaiselle yhteisön jäsenelle panoksestanne aktiivisen toiminnan eteen! 💎


Muut aluevuosikokouksessa saadut palkinnot


Paras koulutustoiminta

Jäsenten henkilökohtaisen kehittymisen tukeminen on kehittynyt jatkuvasti Keskuspuistossa. Vuoden 2021 aikana järjestettiin yhteensä huimat 32 koulutusta. Keskuspuistolaisia kouluttajia oli jopa yhdeksän. Tämän lisäksi järjestettiin laadukas mentorointiohjelma, henkilökohtaista sparrausta ja koejäsenten sekä jäsenten toiveet huomioitiin koulutusten suunnittelussa. 

Koulutustoiminnasta vuonna 2021 vastasi Laura Merisaari.

 

Together we are strong

Mielen puolella -projekti yhdessä Helsingin, Cosmopoliksen ja Metropolin nuorkauppakamarien kanssa 

Pk-seudun yhteiskuntavaikuttamisen projekti toteutetaan vuosittain kiertävänä vastuuvuorona eri pk-seudun nuorkauppakamarien välillä. Vuonna 2021 oli Keskuspuiston vuoro koordinoida projekti ja miettiä teemaa. Koronavuosien keskellä mielenterveydestä puhumisesta oli tullut ajankohtaisempaa kuin aikaisemmin ja tämän takia projektissa järjestettiin kuntavaalipaneeli, jossa puhuttiin mielen terveydestä. Projektipäällikkönä toimi Keskuspuiston projektivastaava Janita Korva.


Hessun sokeri

Kamarin vaalimentorointiprosessin uudistaminen

Keskuspuiston hallitukseen haun vaaliprosessia haluttiin uudistaa. Edellisen vuoden puheenjohtaja Helena Rebane suunnitteli uudistetun vaaliprosessin ja koordinoi siitä syntynyttä uudenlaista vaalimentorointia yhdessä senaattiyhdysupseeri Mikko Mannisen kanssa. Uudistettu vaaliprosessi avattiin loppukesästä - siitä lähtien jäsenet pystyivät liittymään vaalimentorointiin. Jokainen sai kokeneen mentorin, joka tuki ehdokkaan polkua mentorointikeskustelujen ja itsenäisten tehtävien kautta. Onnistunut uudistus näkyi useina hallitushakijoina vaaleilla valittavista kutsuvirkoihin!


Paras alueellinen projektipäällikkö

Heini Heinonen (Baltic Sea Shuffle)

Heini on kuvaillut tämän projektin olevan sellainen, jonka tekeminen kirkastaa synkimmänkin päivän. Projektipäällikkönä vuonna 2021 hänen määrätietoisen ja innostuneen johtamisen seurauksena tapahtumakokonaisuudesta kehitettiin selkeä konsepti, johon saatiin helposti mukaan yritysvastuupäättäjiä ja luotua positiivista mielikuvaa nuorkauppakamaritoiminnasta laajalle verkostolle. Tässä auttoi se, että projektipäälliköllä oli selkeä visio, millainen tapahtuman tulee olla. Lisäksi hänen johtamistyylinsä innosti suuren määrän kamarin koejäsenistä sitoutumaan mukaan toimintaan. Henkilökohtaista sitoutumista osoittaa se, että voittaja jatkaa vielä vuonna 2022 projektin strategisena neuvonantajana.   

Made on
Tilda