Ajankohtaista

Suomen Nuorkauppakamareiden paras debattijoukkue ja paras debatoija löytyvät Keskuspuistosta!

Keskuspuiston debattijoukkue on tehnyt jälleen kamarilleen historiaa debatoinnissa.

Helsingissä 10. lokakuuta järjestetyn Nuorkauppakamareiden kansallisen vaalikokouksen yhteydessä joukkue nappasi mukaansa sekä parhaan debattijoukkueen että parhaan debatoijan palkinnot suomenkielisessä sarjassa. 

Päivän ensimmäisessä debatissa Keskuspuisto kohtasi Savonlinnan Nuorkauppakamarin ja finaalissa Tammerkosken Nuorkauppakamarin joukkueen.


Keskuspuiston kilpailussa edustivat debattijoukkueen kapteeni Laura Merisaari sekä jäsenet Anita Härkönen ja Minna Karjalainen. Merisaari palkittiin niin ikään myös parhaasta yksilösuorituksesta.
Helsingissä järjestetyssä kilpailussa vastakkain olivat A-, B-, C- ja D-alueiden kilpailujen voittajajoukkueet. Keskuspuiston selvitti tiensä Helsingin kilpailuun nappaamalla A-alueen mestaruuden Turun aluevaalikokouksen yhteydessä 5. syyskuuta.


Keskuspuiston puheenjohtaja Helena Rebane kuvailee joukkueen voittoisan kisataipaleen ylittäneen kaikki odotukset. ”Tavoitteenamme tänä vuonna oli lähettää debattijoukkue aluekilpailuun, joten jo voitto alueelta ylitti kaikki odotuksemme. Kansallinen mestaruus räjäytti potin ja osoitti, että debatointiin on panostettu tänä vuonna isolla sydämellä. Voitto on kovan työn tulos ja haluan onnitella meidän huikeaa debattitiimiä sinnikkäästä matkasta ensimmäisistä harjoituksista Suomen mestareiksi. On hienoa huomata, että Keskuspuistossa todellakin toimitaan arvojemme mukaisesti: Olemme rohkeita kokeilijoita, aikaansaavia tekijöitä ja kannustava yhteisö!”


Voiton myötä Keskuspuiston Nuorkauppakamari edustaa Suomea Nuorkauppakamareitten debatin Eurooppa- ja maailmankisoissa vuonna 2021.”Kilpailut ovat tarjonneet ennen kaikkea hienoja oppimiskokemuksia ja on ollut mahtavaa valmistautua debatteihin tiiminä. Olemme toimineet hyvin yhteen ja tsempanneet sekä toisiamme että vastajoukkueita matkan varrella. Mukaan on tarttunut esiintymisvarmuutta ja argumentointitaitoja. Nyt matka jatkuu kohti kansainvälisiä kisakenttiä!”, joukkue summaa kokemustaan.Treenejä debattiklubissa Debattipalkinto jaettiin kansallisen vaalikokouksen gaalan yhteydessä. Tuomaristo kiitteli joukkueen aktiivista debatointia. ”Palkittava joukkue oli joukkue isolla J:llä. Tuomaristoon tekivät vaikutuksen puheenvuorojen sisältö ja rakenne. Joukkue osoitti aktiivista debatointia ja erityistä aktiivisuutta kommenttipuheenvuoroissa. Tiimityö näkyi argumenttien rikastamisessa ja kehittämisessä. Esiintyminen oli vakuuttavaa ja tasaisen hyvää”, tuomariston puheenvuorossa todettiin. Pääkaupunkiseudulla on jo pitkään toiminut aktiivinen debattiklubi JCI Capital area debating club, jossa on mukana debatista innostuneita nuorkauppakamarilaisia useista eri kamareista. Klubi on toiminut sekä ”livenä” että verkon ylitse – koronasuositusten mukaan. 


”Debattiklubi on toiminut huikeana kasvualustana Keskuspuiston debatoijille ja tulosta tulee. Tämä voitto on innoittanut – ja uskon, että tulee innostamaan myös jatkossa – keskuspuistolaisia osallistumaan debatointiin jatkossakin!”, Keskuspuiston koulutusvastaava (IND) Heini Heinonen toteaa.Suomenkielisen debattikilpailun ohella Helsingissä kisailtiin englanninkielisessä sarjassa. Keskuspuistolla oli oma joukkue myös tässä sarjassa. 


Englanninkielisen sarjan voitti Helsingin Nuorkauppakamarin joukkue ja parhaan debatoijan palkinto taas jaettiin samasta joukkueesta Jussi Räsäselle.

Made on
Tilda