Ajankohtaista

Keskuskuspuiston debattijoukkueelle historiallinen mestaruus!

Turussa A-alueen nuorkauppakamareiden vaalikokouksen yhteydessä 5.9.2020 järjestettiin perinteinen debattikilpailu, jossa kirkkaimman pystin pokasi Keskuspuiston oma joukkue.


Debatti tarkoittaa väittelyä, jossa perustellaan mielipide tai näkökulma jonkin asian puolesta tai sitä vastaan. Debattiin kuuluu vuoropuhelu, aktiivinen reagoiminen kommentteihin sekä debatin etiketin ja sääntöjen tuntemus.


Kilpailuun osallistui tänä vuonna neljä joukkuetta. Tiukka finaali käytiin tällä kertaa Helsingin ja Keskuspuiston Nuorkauppakamareiden välillä.


Kilpailun palkinto jaettiin lauantaina 5.9.2020 gaalajuhlassa, joka järjestettiin Radisson Blu Marina Palace -hotellissa Turun keskustassa.


Debattijoukkueen kapteenina toimi Laura Merisaari ja jäsenet olivat Anita Härkönen ja Minna Karjalainen. Voitto oli historiallinen suoritus sillä, koskaan aikaisemmin Keskuspuisto ei ole voittanut Suomen nuorkauppakamarareiden A-alueen kilpailua, Keskuspuiston puheenjohtaja Helena Rebane iloitsee.


”On ollut ilo seurata jäsentemme innokkuutta debattiharjoitteluissa ja olen todella onnellinen ja ylpeä voitosta. Tämä näyttää, että sinnikkyydellä ja rohkealla asenteella päästään pitkälle. Edes koronavuoden asettamat rajoitukset eivät estäneet joukkueen menestystä”, Rebane hehkuttaa.


Voittojoukkuen tie jatkuu kansalliseen kilpailuun


Debatin kautta voi kehittää omia puhe-, esiintymis- ja argumentointitaitoja. Asiat on perusteltava vakuuttavasti ja puheen on pysyttävä määritellyn aiheen sisällä. Plussaa tulee yleisön innostamisesta ja viihdyttävyydestä.


Nuorkauppakamareiden kilpailussa aiheet sekä näkökulmat (puolesta tai vastaan) arvotaan 15 minuuttia ennen kilpailun alkua. 


Tuomariston mukaan Keskuspuiston debattijoukkuuen menestystekijöitä olivat ”joukkueen hyvä yhteistyö, aiheen nerokas määritelmä, hyvät esimerkit ja luonteva esiintyminen”.


Joukkueen kapteeni Laura Merisaari kertoo, että kiinnostus debatointiin lähti halusta kehittää omia argumentointitaitojaan. 


”Lyhyessä ajassa olemme kehittyneet valtavasti niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Tiimityömme on ollut saumatonta ja näillä eväin on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja”, Merisaari summaa tunnelmia. 


A-aluekilpailun voiton myötä Keskuspuiston debattijoukkueen kilpataival jatkuu 9.-11.10.2020 Helsingissä, jossa järjestetään nuorkauppakamareiden kansallinen vaalikokous. Siellä ovat vastassa B-, C- ja D-alueiden kilpailujen voittajajoukkueet.


Keskupuiston joukkue edustaa kilpailussa sekä omaa kamaria, että myös koko A-aluetta, joka kattaa lähes koko Etelä-Suomen sekä 21 nuorkauppakamaria.


Kansallisen kilpailun voittaja pääsee edustamaan Suomea nuorkauppakamareiden Eurooppa- ja maailmankokouksissa vuonna 2021. 

Made on
Tilda